ترک اعتیاد «شیشه» طی ۲ هفته غیر ممکن است
موسسه تولد نو تندرستی
مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك دارای شماره ثبت 29107 تحت نظر بهزیستی

ه دلیل سرخوشی ثانیه‌ای به خصوص در مصرف کوکائین، افرادی هستند که حتی در یک روز چندین میلیون هزینه مصرف کوکائین برای به دست آوردن آن لحظه سرخوشی ثانیه‌ای می‌‌کنند.

نادری ادامه داد: بی‌خوابی، کاهش اشتها، پرخاشگری، شکاک شدن، بدبینی، انجام حرکات تکراری و چندین روز نخوابیدن از علائم مصرف شیشه است و فرد بعد از مدتی متوجه می‌شود که هر چه مصرف می‌کند دیگر آن ماده شیشه تاثیری بر وی ندارد و مجبور به خوابهای عمیق و طولانی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مصرف شیشه در وهله نخست باعث افزایش اثرات جنسی می‌شود و این مباحث در فکر فرد تداعی می شود گفت: این افراد با احساسی که به دست می‌آورند پس از مصرف شیشه خود را از بیماریهای ایدز مصون دانسته و بر اثر این مباحث خطر رفتارهای جنسی نامتعارف در این افراد نیز بیشتر می‌شود.

نادری بیان داشت: البته افزایش رغبت به مسائل جنسی در فرد مصرف کننده شیشه بعد از مدتی متوقف شده و بعد از مدتی به طور کامل مسائل جنسی در فرد کاهش می‌‌یابد.

وی با اشاره به مهمترین عوارض کوتاه‌مدت مصرف شیشه ادامه داد: سرخوشی، تحریک‌پذیری، اضطراب، بی‌قراری، افزایش ناگهانی ضربان قلب، از دست دادن هوشیاری، پارگی زبان، سرگیجه، ساییدن دندان، درد قفسه سینه و هزیان‌های شنوایی که در معتادان ایرانی نیز بیشتر است از عوارض کوتاه‌مدت مصرف شیشه است.

نادری اظهار داشت: درمانهای غیردارویی در زمینه ترک و درمان بیماران معتاد به شیشه موثر است ولی باید افراد و خانواه‌ها آگاه باشند که ترک شیشه دارای مراحل مختلفی از جمله آموزش، مرحله ماه عسل و مرحله دیوار را دربر می‌گیرد.

ماه عسل ترک اعتیاد

 

وی تصریح کرد: ‌در مرحله نخست فرد ترک کننده شیشه یک، تا دو هفته دچار ناراحتی، پرخوابی، پرخاشگری و افسردگی می‌شود و در دوره ماه عسل این مشکلات برطرف می‌شود ولی افراد و خانواده‌ها باید آموزش ببینند که پس از گذشت یک تا 2 هفته که ناراحتی‌ها و سختی‌ها برطرف می‌شود و فرد وارد ماه عسل می‌شود به معنای ترک اعتیاد کامل شیشه نیست زیرا معتاد وارد مرحله دیوار می‌شود.

مرحله دیوار

 

نادری ادامه داد:‌ در مرحله دیوار که می‌تواند تا 6 ماه نیز زمانبر باشد فرد دچار بی‌حالی، بی‌خوابی در شب‌ها و پرخوابی در روزها می شود و از چیزی لذت نمی‌برد و این مرحله نیز طولانی بوده و فرد متأسفانه نمی‌تواند این بی‌حالی‌ها و عدم لذت خود را تحمل کند و به استفاده مجدد شیشه روی می‌آورد.

 

ترک اعتیاد حداقل ۶ ماه زمان می‌خواهد

وی با اشاره به اینکه به فردی می‌توان گفت که بیماری اعتیاد شیشه را ترک کرده است که حداقل حدود 6 ماه از ترک وی گذشته باشد افزود: به خانواده‌‌ها و افراد باید آموزش داده شود که ترک اعتیاد شیشه در مدت یک تا ۲ هفته امکانپذیر نیست و همکاران ما نیز نباید در زمینه ترک افراد معتاد به نوع مواد، چگونگی مصرف، تاریخچه پزشکی و به بیماریهای دیگر فرد توجه کنند.

 

انکار اعتیاد

نادری اظهار داشت: خانواده‌ها وقتی افراد معتاد را برای ترک به کلینیک‌ها می‌آورند معتاد به هیچ عنوان اعتیاد خود را قبول نکرده و آن را انکار می‌کند و عنوان می‌کند که خانواده با وی دشمن است بنابراین در مورد این مسائل باید دقت بیشتری انجام شود.

وی به علائم دیگر افراد مصرف کننده شیشه از جمله گشادی مردمک چشم و واکنش نشان دادن به نور و همچنین انجام حرکتهای تکراری، تکلم سریع، نشستن و راه‌رفتن مکرر، افزایش فشار خون، تعریق کف دست و صورت، بدبینی و شکاک شدن اشاره کرد و افزود: برخی از این علائم در زمان کوتاه مدت یا بلندمدت رخ می‌دهد و اگر کسی نیز به اعتیاد خود اقرار نکند می‌تواند با این علائم و انجام آزمایش شیشه به موضوع اعتیاد آن پی برد.

وی بیان داشت: کسی که شیشه مصرف می‌‌کند باید مباحث درمانهای غیردارویی نیز از جمله مشارکت خانواده‌ها بر روی وی صورت پذیرد.

نادری در ادامه به درمان‌های دارویی از جمله داروها با اثرات محرک و داروهای انتاگونیستی اشاره کرد و گفت: در این زمینه داروهایی که جلوی عوارض و اثرات شیشه را می‌گیرد و در نهایت داروهایی که باعث می‌شود مواد کمتری در مغز افراد اثر کند در زمینه درمانهای دارویی رواج دارد.

 

واکسن‌هایی برای کاهش اثر شیشه بر مغز

این کارشناس حوزه ترک اعتیاد ادامه داد: متاسفانه استفاده از داروهای گروه یک از جمله داروها با اثرات محرک اغلب مانند متادون‌ها اعتیادآور است و گروه چهارم نیز در مراحل اولیه پژوهش هستند زیرا هم اینک واکسن‌هایی در حال ساخت است تا تاثیر شیشه را در مغز کاهش دهند.

 

افزایش خطر خودکشی بعد از ترک شیشه

وی همچنین به درمان با داروهای ضداضطراب، خواب‌آور و آرامبخش نیز که بیش از 2 هفته نباید استفاده شود اشاره کرد و افزود: این مسئله به آن دلیل است که فرد معتاد به این مواد اعتیاد پیدا نکند. زیرا افسردگی در بیماران معتاد به شیشه بسیار شایع است و حتی مصرف این داروها برای یک دوره طولانی بعد از ترک خطر خودکشی را برای مصرف کنندگان مت‌آمفتامین زیاد می‌کند.

نادری با اشاره به اینکه افزایش تجویز برخی داروها که با مصرف شیشه همراه می‌شود بسیار خطرناک است افزود: استفاده از داروهای ضدافسردگی مانند یپیرامین در افرادی که افسرده هستند در صورتی که اختلال شخصیتی نداشته باشند تاثیر و جواب بهتری می‌دهد و در مجموع برای درمان در این زمینه 40 تا 50 دارو وجود دارد که آگاهی پزشکان در این زمینه بسیار الزامی است.

نادری با تشریح تخصصی دیگر داروها برای درمان و ترک بیماری اعتیاد خاطرنشان کرد: برای برطرف شدن دندان‌قروچه می‌توان مقداری منیزیم تجویز کرد.

نظام پزشکی برای بازآموزی به پزشکان محدودیت دارد

در ادامه یازدهمین همایش علمی و کاربردی پزشکان عمومی سراسر کشور، علی یزدانی، معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی کشور در سخنرانی کوتاهی اظهار داشت: بار مهم حوزه سلامت جامعه بر دوش پزشکان عمومی کشور است.

وی افزود: در این زمینه اجرا و برگزاری این گونه همایش‌ها تاثیر بسزایی در ارتقای دانش پزشکان عمومی با ارائه برنامه‌های بازآموزی دارد ولی متأسفانه در مسئله بازآموزی با محدودیت‌های قانونی وزارت بهداشت مواجه هستیم.

یزدانی با اشاره به اینکه در این همایش نیز متأسفانه نتوانستیم پاسخگوی تمام متقاضیان که بسیار نیز زیاد بود باشیم گفت: با رایزنی که با وزارت بهداشت در این زمینه انجام شد در نهایت توانستیم تعداد 100 نفر که برای هر برنامه جهت بازآموزی تعیین می‌شود را به 150 نفر ارتقا دهیم و در مجموع در طول برگزاری سه روزه این همایش بتوانیم تعداد بیشتری از متقاضیان را پاسخگو باشیم.

وی خاطرنشان کرد: ولی در این زمینه در اواخر سال آینده برای کسانی که نتوانستند در این برنامه بازآموزی شرکت کنند همایش جدیدی برگزار خواهیم کرد


نظرات شما عزیزان:

مرادعلی
ساعت23:59---18 مرداد 1393
باسلام خواستم بدانم برای جانبازاعصاب وروان که روزی ده عددقوئترین قرصهای اعصاب رااستفاده میکنه درمان اعتیادبه شیشه امکان داره لطفامراراهنمایی کنیدباتشکرفراوان
پاسخ:با عرض سلام خواهشمندیم با کارشناس ما تماس بگیرید 09123474418 آقای عباس ابراهیمی


ارش
ساعت17:41---3 فروردين 1393
سلام ما هم یکی ار سوخته های شیشه هستیم اره ولی تو 4 ماه که خلاصم

کرمانی
ساعت14:54---3 فروردين 1392
لطفا شمارتونو برام بفرستید

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





برچسب:, :: 21:21 :: نويسنده : مرتضي عربي

درباره وبلاگ

موسسه تولد نو تندرستی با افتخار آمادگی دارد در صورت هرگونه سوال در مورد درمان جدید(مواد محرک) و نیاز به مشاوره و بستری عزیزان در عذابتان بصورت رایگان از خدمات مشاوره این مرکز بصورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی بهره مند شوید.تلفنهاي تماس عباس مشهدی ابراهیم (میدانی)09123474418وعلی طاهری09125242982 شماره تلفن ثابت36695663
پيوندها
">nod

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان مركز تخصصي سم زدايي و درماني مواد مخدر و محرك و آدرس tavalodisabz.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





نويسندگان